Een boek gelezen - Lente in de kerk door René van Loon

Vandaag weer een boek uitgelezen. Lezen gaat best snel doordat ik elke dag een uurtje reserveer voor een boek. Gewoon alles opzij, een wekker zetten en lezen!

Het boek van vandaag heeft de titel "Lente in de kerk" en als ondertitel "impressie van nieuwe en hoopvolle bewegingen". De schrijver René van Loon heeft een soort pelgrimsreis gemaakt langs diverse kerken en gemeenschappen, oud en nieuw, die groeien. Hij schrijft soms enthousiast en soms licht kritisch. Groeiende kerken kunnen een start zijn van een beweging die ook andere gemeenschappen meeneemt.

Het boek is een aanrader voor mensen die willen weten of dat kan: tegen de stroom in kerken laten groeien en bloeien. De schrijver is van mening dat de kerk in Nederland zeker niet is afgeschreven. Hij geeft ook aanzetten om zelf als kerk aan het werk te gaan. Daarbij speelt gebed en samenwerking een belangrijke rol.

Hij schrijft bijvoorbeeld over een miljoen 'onzichtbare' christenmigranten die ons land rijk is. Veel 'witte' kerken kunnen veel leren en inspiratie opdoen bij deze nieuwe kerken.

Ook maakt hij een uitstapje naar het Verenigd Koninkrijk die geregeld een trendsetter blijkt te zijn bij nieuwe ontwikkelingen. "Lente in de kerk" is meer dan alleen een boek. Kijk op www.lenteindekerk.nl voor meer informatie