Voornemens...

Tja, het is 1 januari. Tijd om te beginnen met je goede voornemens. En ongeveer een week voordat je die voornemens laat verwateren...

Terwijl goede voornemens best een goed idee zijn. We willen onszelf toch verbeteren?!

Misschien helpt het om ze op te schrijven en aan het eind van de maand terug te kijken wat haalbaar is om mee door te gaan. Oké ... hier komen die van mij:

1 elke dag een taal leren

Dit voornemen is vorig jaar best goed gegaan en daar wil ik mee doorgaan. Verder oefenen in het Italiaans - ik voel me nog steeds een beginner. Verder gebruik ik de app Drops om ook mijn Duits bij te schaven. Tegelijk ga ik er een derde taal bij doen. Het voelt goed om op die manier mijn hersenen soepel te houden.

2 elke dag wandelen

Vanaf september vorig jaar probeer ik elke dag 5000 stappen te lopen. Dat is meestal gelukt. In het nieuwe jaar wil ik verhogen naar 6000 stappen per dag. Eerst alleen in januari, daarna kijk ik wel verder. Overigens haal ik op dagen dat ik niet werk nu vaak al meer dan 10000 stappen. Wandelen maakt het hoofd leeg en zorgt voor een goed gevoel. 

Inmiddels heb ik me opgegeven voor het Rondje Ameland! Ik hoop dat het dit jaar door kan gaan.

3 elke dag een uur lezen

Dit is een lastige omdat het soms lastig in een drukke dag is te proppen. Ik wil elke dag minstens een uur een boek of tijdschrift lezen. Mijn leesachterstand wegwerken. Ik ben al te lang bezig met het boek "Thorbecke wil het". Als ik een boek heb uitgelezen wil ik een korte beschrijving achterlaten op deze site.

4 elke maand een museum

Voor deze moet ik even wachten tot de musea weer open gaan. In het vorige jaar ben ik maar twee keer in een museum geweest door alle maatregelen. Als het weer gaat lukken plaats ik wat foto's op deze site.