Dag 38 - solo

Dag 38 - 25 april 2023 - van Hamburg naar Itzstedt 25 km

Toen ik gisteren een theezakje uit mijn voorraad haalde stond er op het labeltje:
"Kun je goed alleen zijn?"
Ik had mezelf gisteren voorgenomen daar vandaag een antwoord op te geven (aan de hand van psalm 13 heb ik daar wel eens over gepreekt).
Overigens denk ik dat iedereen een stukje in zijn gedachten heeft dat prive is en met geen mens is gedeeld - daar is ieder mens dus alleen. Ook is "alleen zijn" zeker niet hetzelfde als "eenzaam zijn".

Maar terugkomend op de vraag: ja, ik kan goed alleen zijn. Soms zoek ik het ook op, dan wil ik even niemand zien. 
Maar geen mens kan echt altijd alleen zijn - je hebt vrienden nodig en je hebt regelmatig contact met anderen nodig. Dat laatste is ook de reden dat ik het liefst wandel in landen waar ik de taal (ongeveer) kan spreken. Elkaar groeten en alledaagse zaken bespreken is bijna een eerste levensbehoefte!

Vandaag was het een mooie dag met zon en nu en dan een lentebui. Eindelijk heb ik Hamburg verlaten en loop ik in deelstaat Schlewig-Holstein. Hun vlag zie je de laatste tijd ook veel in Nederland...

Toen ik even een pauze nam op een bankje raakte ik in gesprek met een andere wandelaar. Zij wilde ook graag lange wandelingen lopen als ze binnenkort met pensioen gaat. We hebben het over het wandelen door Duitsland gehad.
Het wandelnetwerk is minder dicht dan in Nederland maar het land heeft volop mooie routes. 

Mijn geplande camping bleek alleen vaste standplaatsen te hebben maar gelukkig was vlakbij een motel. Die zie je niet meer zo vaak - of ze heten tegenwoordig anders. Een motel heeft geen gangen. Je kamerdeur is ook meteen een buitendeur.

Aan de overkant van de straat was een restaurant die een heerlijke pizza had. Normaal bezorgen ze de grote pizza's in dozen dus toen ik een grote bestelde om ter plaatse op te eten bleken ze geen geschikt bord te hebben. Na overleg hebben we het zo opgelost.

Morgen gaan we het over Kapitein Iglo hebben - of Sigmund Freud, ik moet nog kiezen.
Tot morgen!